RTSH Sport Live

NBA, arrihet marrëveshja, fillon më 22 dhjetor

  • 05/11/2020
  • |
  • Basketboll
NBA, arrihet marrëveshja, fillon më 22 dhjetor

Sezoni i ri në NBA nis më 22 dhjetor (me kampe stërvitore të hapura nga 1 dhjetori), sezoni i rregullt me ​​72 gara dhe një shkurtim pagash(ruajtje), rreth 18% e pagave të tyre që do të alokohen për dy vitet e ardhshme në një fond, që në fund të vitit do të rishpërndahet midis pronarëve për t'i lejuar ata të zbusin humbjet e shkaktuara në këto muaj, dhe në ato të ardhshme për shkak të pandemisë. Këto janë pikat e marrëveshjes së gjetur midis lojtarëve dhe pronarëve për fillimin e sezonit të basketbollit NBA 2021/2022.

Bëhet fjalë për një shumë prej rreth 800 milion dollarë (në një interval midis 720 dhe 800, për të qenë e saktë), me disa nga super yjet e NBA-së që do të shohin fitimet e tyre të pakësohen (LeBron James, si shembull, do të kalonte nga 39.2 në 32.2 milion). Marrëveshja pritet të ratifikohet në mbrëmjen. Rinisja në fund të dhjetorit mund të lejojë kampionatin të fusë në arkat e saj (dhe rrjedhimisht edhe ato të lojtarëve) midis gjysmë miliardi dhe një miliard dollarë.