RTSH Sport Live

Messina: Shumë rreziqe dhe rezultate fallso: pezulloni Euroligën

  • 02/11/2020
  • |
  • Basketboll
Messina: Shumë rreziqe dhe rezultate fallso: pezulloni Euroligën

Ettore Messina, trajneri i Olimpia Milano, u ka shkruar një letër drejtuesve më të lartë të basketbollit, duke u kërkuar pezullimin e garave ndërkombëtare për klube. “Të dashur miq të basketbollit, pasi e mendova shumë, vendosa t’i shkruaj kujtdo që mund të më kushtojë pesë minuta nga koha e tij. Kam pasur fatin të kem një karrierë të gjatë në basketbollin ndërkombëtar. Skuadrat e mia kanë garuar me krenari dhe respekt për lojën, nën udhëheqjen e Fiva, Euroleague ose Uleb. Edhe në mosmarrëveshjet dhe mospërputhjet që janë shfaqur ndonjëherë, unë gjithmonë kam respektuar udhëzimet dhe vizionin e Z. Stankovic dhe Z. Baumann. Jam krenar që kam miqësi prej kohësh me z. Portela dhe z. Bertomeu dhe jam krenar që kam trajnuar z.Van Den Spiegel, tani president i Uleb.

Ne po jetojmë në kohë të vështira dhe sfiduese. Qeveritë e shumicës së vendeve europiane po vendosin për bllokime, madje edhe të pjesshme, për të ruajtur komunitetet. Çdo ditë kemi gjithnjë e më shumë lojtarë ose trajnerë pozitivë, gjithnjë e më shumë ndeshje të shtyra. Vështirësitë në udhëtime janë gjithnjë e më shumë. Së shpejti nuk do të ketë më data për rikuperime, rezultatet do të varen nga kush ka më shumë fat, kush ka patur më pak të infektuar. Për të gjitha këto arsye, unë u kërkoj udhëheqësve të ulen rreth një tavoline dhe të mos ngrihen derisa të gjendet një zgjidhje.

Tani për tani, zgjidhja e vetme logjike është të ndalet Euroleague dhe të lejojë kampionatet kombëtare të mbyllin sezonin e tyre, pasi udhëtimet në familje janë më të lehta. Më vonë, ndoshta nga mars-prill, garat ndërkombëtare mund të kenë mbaruar, me shpresën për të përfunduar në kohë për t'u përgatitur për Lojërat Olimpike. Ndoshta, në atë moment Covid do të kufizohet ose do të jetë mundur.

Me siguri sponsorët dhe TV do të duhet të marrin pjesë, por një këndvështrim i përbashkët nga udhëheqësit tanë do të ndihmojë. Shëndeti i pjesëmarrësve dhe integriteti i konkursit janë përparësitë. Ne gjithmonë do të jemi mirënjohës, si dhe tifozët, për vendimet që udhëheqësit tanë do të jenë në gjendje të marrin.