RTSH Sport Live

MotoGp, Stoner: Besnikëria zero e Ducati-t ndaj pilotëve

  • 06/05/2021
  • |
  • Moto GP
MotoGp, Stoner: Besnikëria zero e Ducati-t ndaj pilotëve
Ish-piloti ka treguar prapaskenat në marrëdhëniet me shtëpinë Borgo Panigale

"Unë mendoj se Ducati po përkeqëson vazhdimisht mënyrën se si lidhet me pilotët. Ata po tregojnë besnikëri zero ndaj tyre, të bindur se kanë motorrin më të mire”. I intervistuar nga "Bike Magazine", Casey Stoner foli për marrëdhënien e tij me Ducati, me të cilin ai garoi në MotoGP nga 2007 në 2010, gjithashtu duke fituar një titull botëror në vitin e parë me prodhuesin Borgo Panigale. Sipas australianit, megjithatë, mënyra se si Ducati sillet me pilotët, tregon zero besnikëri nga ana e ekipit.

Stoner shpjegoi arsyet që e çuan atë të largohej nga Ducati për Honda, me të cilin fitoi titullin e tij të dytë në 2011: "Marrëveshja me ta ishte më e mirë në të gjitha aspektet sesa ajo e Ducati. Pse duhet të kisha vazhduar me ta nëse nuk më respektonin?". Pastaj ai përfundon duke folur për pensionimin e tij në moshën 27-vjeçare: "Ndoshta isha budalla që refuzova ofertën e Honda për rinovim, por ju ose bëni gjëra për dashuri ose për para. Por unë bëra më shumë para sesa nuk do të mund ta imagjinoja kurrë dhe prandaj jam i kënaqur me zgjedhjen e bërë”.