RTSH Sport Live

MotoGp, Rossi: Të shohim se çfarë do të bëj vitin e ardhshëm, varet nga rezultatet

  • 29/04/2021
  • |
  • Moto GP
MotoGp, Rossi: Të shohim se çfarë do të bëj vitin e ardhshëm, varet nga rezultatet
Piloti italian i Yamaha Petronas, pas një fillimi të komplikuar, kërkon suksesin në pistën spanjolle

Valentino Rossi është gati të zbresë në pistën Jerez për të ndryshuar fillimin e sezonit, i cili deri tani është për tu harruar. Piloti i ekipit Yamaha Petronas, në fakt, nuk ka arritur të përfundojë në 10 më të mirët në asnjë nga 3 garat e zhvilluara deri më tani në MotoGP dhe në pistën spanjolle, po kërkon gëzimin e parë të një 2021 ku për moment mungon kënaqësia.

Sidoqoftë, për vitin 2022, ai ende nuk është i vendosur, veçanërisht në një ardhje të mundshme në ekipin VR46, i cili do të zbresë në MotoGP: "Unë jam para së gjithash një pilot, atëherë do të duhet të shohim se çfarë do të bëj vitin e ardhshëm, shumë do të varen nga rezultatet", deklaroi Rossi.

Ekipi VR46 ka nënshkruar një marrëveshje nga 2022 deri në 2026, afati kohor në të cilin do të jetë zyrtarisht në klasën e parë. Ka ende shumë të panjohura në lidhje me pilotët dhe llojin e motorrit që ekipi do të përdorë në sezonin e tij debutues: "Jemi të lumtur, është një projekt i mirë - vazhdon Rossi për Sky Sport - Nëse unë do të jem një pilot i ekipit? Ne nuk e përjashtojmë atë plotësisht, por do të jetë e vështirë. Për sa i përket motorrëve, ne ende duhet të mendojmë,  kemi disa mundësi duke përfshirë Yamaha, Aprilia, Ducati, tani për tani jemi paksa të hapur për gjithçka".