RTSH Sport Live

Mercedes, Wolff:  E vështirë për të motivuar një ekip, që fiton kaq shumë

  • 28/05/2021
  • |
  • Formula 1
Mercedes, Wolff:  E vështirë për të motivuar një ekip, që fiton kaq shumë
Drejtori i ekipit Brackley gjithashtu ndalet në ndryshimet në Formula 1

Nuk ishte një fillim i vështirë i sezonit për Mercedes. Pas garës në Monte Carlo, ekipi i Brackley përfundoi pas Red Bull si në renditjen e shoferëve - me Verstappen që kaloi Hamilton - dhe në renditjen e konstruktorëve. Toto Wolff përqendrohet te motivimi, i cili është thelbësor për të vazhduar fitoren: “Është e vështirë të motivosh një ekip që merr kaq shumë sukses çdo vit për të qenë edhe më i mirë. Shihet edhe në sporte të tjera. Duhet të pyesni veten vazhdimisht se cili është objektivi i ri. Ne duam të tregojmë se as ndryshimet nuk mund të na ndalin”, fjalët e Ëolff.

Në botën e Formula 1, po ndodhin ndryshime të ndryshme, që në një farë mënyre kanë penalizuar Mercedes: "Ndryshimet e këtij viti - konfirmon Wolff për "Frankfurter Allgemeine Zeitung"- kanë komplikuar gjëra për ne sa i përket performancës në favor të ekipeve të tjera. Kuptoni që pronari i të drejtave për Formula 1 është gjithmonë i interesuar të ofrojë një kampionat sa më konkurrues. Nuk është mirë për askënd që e njëjta skuadër me të njëjtin pilot të dominojë për vite me rradhë. Si çdo sport i nivelit të lartë, Formula 1 ka nevojë për ndryshueshmëri dhe paparashikueshmëri. Ne duhet të bëjmë gjithnjë më të mirën nga tani e tutje. Në një farë mënyre, ne kishim nevojë për këtë ndryshim".