RTSH Sport Live

KAS ul dënimin për Rusinë: nga 4 në 2 vjet

  • 17/12/2020
  • |
  • Tokio 2020
KAS ul dënimin për Rusinë: nga 4 në 2 vjet

Skualifikim i reduktuar, por jo Lojëra në Tokio verën e ardhshme, as Lojërat Olimpike Dimërore të planifikuara në Pekin në 2022. Gjykata e Arbitrazhit në Lozanë ka ulur sanksionin e vendosur nga Ëada ndaj Rusisë nga katër në dy vjet, me atletët që do të jenë në gjendje të marrin pjesë në Lojërat dhe Botëror, nga ky moment dhe deri më 16 dhjetor 2022 vetëm si neutral nëse vërtetojnë se nuk janë të përfshirë dhe nuk kanë përfituar nga ndonjë veprim mashtrues. Të tre gjyqtarët përgjysmuan sanksionin e propozuar vitin e kaluar nga Agjencia Botërore Anti-Doping, e cila supozohej të ishte katër vjet, ndërsa lanë atletët ruse, që nuk janë të përfshirë në çështjen e dopingut, për të marrë pjesë në gara nën flamurin neutral. Dënimet përfshijnë, ndër të tjera, pamundësinë për dy vjet për ndonjë atlet ose staf mbështetës të atletëve nga Rusia për të marrë pjesë në Lojërat Olimpike dhe Para Olimpike (dimër ose verë) dhe çdo kampionat botëror. Atletët në gjendje të mire, që nuk kanë përdorur substance të ndaluara, do të jenë në gjendje të marrin pjesë nën flamurin neutral dhe himni rus nuk do të ofrohet kurrë gjatë dy ngjarjeve me pesë rrathë.