RTSH Sport Live

Jeta e Roberto Baggio në një film

  • 13/05/2021
  • |
  • Gosip
Jeta e Roberto Baggio në një film
Do të mbërrijë në Netflix më 26 maj. Në film do të jetë edhe Mazzone, Guardiola dhe Ancelotti

Netflix ka publikuar trailerin e parë zyrtar të Il Divin Codino, filmi që do të tregojë karrierën e jashtëzakonshme të Roberto Baggio, një nga dhjetë më të mëdhenjtë në historinë e futbollit. Filmi do të mbërrijë në Netflix më 26 maj. Historia u shkrua nga Ludovica Rampoldi dhe Stefano Sardo, skenaristë ndër të tjera të serive 1992 dhe 1993.

Divin Codino celebron njeriun përtej mitit me një film që ndjek karrierën e futbollit të Roberto Baggio. Duke filluar nga fillimet e tij në radhët e Lanerossi Vicenza dhe duke lëvizur nga goditja e diskutueshme e penalltisë në finalen e Kupës së Botës 1994 midis Itali-Brazil, filmi ndjek jetën e Baggio, nga debutimi i tij i vështirë si profesionist deri në lamtumirën e tij.

Një karrierë 22-vjeçare që, përmes lëndimeve, marrëdhënies dashuri-urrejtje me tifozët e tij, keqkuptimeve me disa nga trajnerët dhe marrëdhënies me familjen e tij, tregon sukseset e mëdha në fushën e një futbollisti fenomenal.

Aktorët dhe personazhet që përfaqësojnë

ANDREA ARCANGELI - Roberto Baggio

VALENTINA BELLÈ - Andreina Baggio

ANDREA PENNACCHI - Florindo Baggio

ANTONIO ZAVATTERI - Arrigo Sacchi

ANNA FERRUZZO - Matilde Baggio

RICCARDO GORETTI - Maurizio Boldrini

THOMAS TRABACCHI - Vittorio Petrone

MARC CLOTET - Josep Guardiola

MARTUFELLO (FABRIZIO MATURANI) - Carlo Mazzone

ROBERTO TURCHETTA - Carlo Ancelotti

BEPPE ROSSO - Giovanni Trapattoni

Diodato është autori dhe interpretuesi i "Njeriu prapa kampionit", kënga kryesore që është pjesë e kolonës zanore të filmit IL DIVIN CODINO. Kënga do të publikohet më 14 maj në të gjitha platformat e shkarkimit dhe transmetimit dixhital, në të njëjtën kohë me videoklipin zyrtar në YouTube. "Njeriu prapa kampionit" është përralla besnike në muzikë e legjendës së Roberto Baggio.